Stekt laks med pesto, karamelliserte gulrøtter og rødbeter

Fiskemiddag som smelter på tungen.

Ingredienser

Stekt laks med pesto, karamelliserte gulrøtter og rødbeter

  • 4 stk laksefileter
  • 500 g gulrøtter
  • 400 g rødbeter
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepperkorn

Gremolata

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 neve persille
  • 1 stk sitron, revet skall

Pesto

  • 1 neve basilikum
  • 1 dl Grana Padano
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Skrell og skjær gulrøttene i staver. Skrell og del rødbetene i båter. Ha olje og smør i en langpanne og sett i ovnen til det smelter. Vend inn rotgrønnsakene, pepre og salte godt og dekk dem til med aluminiumsfolie. Stek grønnsakene midt i ovnen i 35 minutter.
  3. Stek fisken til den er gyllen og fin. Server med karamelliserte rotgrønnsaker og pesto.
  4. Lag gremolata. Finhakk hvitløk og persille og bland det sammen med revet sitronskall. Vend inn gremolataen i de ferdige grønnsakene.
  5. Lag pesto. Bland basilikum, Grana Padano og olivenolje i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.