Nicoise-salat med peppermakrell

Lag en lett og mettende salat til middag eller lunsj.

Ingredienser

Nicoise-salat med peppermakrell

  • 1 pk Peppermakrell
  • 2 pk Aspargesbønner, 300 g
  • 400 g Poteter, gjerne småpoteter
  • 6 stk Egg
  • 1 stort Salathode (crispi- eller hjertesalat)
  • 1 dl Svarte oliven
  • 12 stk Cherrytomater
  • 0,5 stk Rødløk

Dressing

  • 1,5 ss Dijonsennep
  • 2 ss Eplecidereddik
  • 1 dl Olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Fjern stilkene på bønnene.
  2. Skrubb potetene og del dem i to dersom de er små, terninger på 3-4 cm dersom de er store. Kok potetene.
  3. Når de nesten er ferdige legger du i bønnene. De trenger ca. 1 minutt i vannet.
  4. Kok eggene, 8 minutter i kokende vann, og skyll dem i iskaldt vann før du skreller dem.
  5. Riv salatbladene i grove biter og spre dem utover et stort fat. Topp med bønner, poteter, oliven, grove biter av peppermakrell, tomater og egg delt i to og løken skåret i tynne båter – legg gjerne alt i pene, separate seksjoner.
  6. Topp med dressing og server.
  7. Pisk sammen sennep og eddik. Hell oljen i en tynn stråle mens du pisker, slik at dressingen blir jevn og kremete. Smak til med salt og pepper.