Ørret med båtpoteter og chimichurri

Ingredienser

Chimichurri

  • 1,5 dl persille, lett sammenklemt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,3 ts flaksalt
  • 0,3 ts nykvernet pepper
  • 4 ørretfileter
  • 1 pk. Grønn & Frisk Båtpoteter
  • 1 pose Grønn & Frisk ruccula

Slik gjør du

  1. Finhakk persille, hvitløk og chili (fjern frøene for en mildere smak) og rør det sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La sausen hvile i noen minutter før servering.
  2. Romtemperer fisken og gni den inn med litt salt og pepper.
  3. Tilbered potetene på grillen etter anvisning på pakken.
  4. Grill fisken over direkte varme til den har fått fine grillmerker og lett slipper risten.
  5. Server ørreten med potetene, en neve ruccula og et par skjeer chimichurri-saus.