Grillet ørret med quinoasalat

Dypp fisken i kremfløte før du griller den, da setter den seg ikke så lett fast i grillristen.

Ingredienser

  • 4 stk ørretfilet
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Quinoasalat

  • 5 dl quinoa, kokt
  • 1 kurv champignon
  • 1 pose ruccula salat
  • 0,5 knippe bladpersille
  • 1 stk lime
  • olivenolje
  • pepper

Parmesankrem

  • 175 gr parmesan
  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 knippe bladpersille
  • hvit pepper

Slik gjør du

  1. Quinoasalat: Kok quinoa etter anvisning på pakken. La den kjølne og bruk en gaffel til å få den luftig. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Bland quinoa med ruccola, hakket bladpersille, sjampinjong og et par spiseskjeer olivenolje til en stor salat. Smak til med limejuice og pepper.
  2. Tips! Stek gjerne tynne skiver av sjaminjong raskt i litt olivenolje og smak til med salt dersom du vil ha en mer nøtteaktig smak på salaten og ikke vil spise sjaminjongene rå.
  3. Parmesankrem Riv osten fint, kok opp fløten og hell over osten. Miks med persille til en lett krem/saus, smak til med hvit pepper.
  4. Fyr opp grillen med like deler kull og briketter. Fordel glørne jevnt i grillen.
  5. Gni inn fisken med olivenolje, salt og pepper. Grill fisken ca 4-5 minutter på hver side. Legg opp quinoasalaten på et stort fat sammen med fisken, og server med parmesan-krem.