Ørret med persillemos og fennikelsalat

Kjapp, sunn og spennende hverdagsrett

Ingredienser

Ørret med persillemos

  • 2 pk ørretfilet naturell
  • 600 gr Poteter
  • 1 stk Fennikel
  • 1 stk Agurk
  • 4 stilker vårløk
  • 1 stk Sitron (saft av)
  • olje og smør til steking
  • 1 potte Persille
  • 1 dl Melk
  • 20 gr Smør
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og skjær dem i mindre biter. Da blir koketiden kortere. Skjær fennikel og agurk tynt. Finhakk vårløk. Bland grønnsakene sammen og press over saften fra 1/2 sitron. Stek ørreten i smør og olje på middels temperatur, ca. 4-5 min på hver side.
  2. Miks sammen melk og persille med en stavmikser. Væsken skal bli så grønn som mulig. Når potetene er klare, moser du dem godt sammen med smør og melkeblandningen. Smak til med salt og pepper. Kjør gjerne litt ekstra med stavmikseren så mosen blir myk og ekstra grønn. Server nystekt ørret med persillemos og fennikelsalat.