Ørret med grønnsaksgrateng og tzatsiki
Dette er en fiskerett med masse god smak.
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 180 grader. Legg fisken i en liten ildfast form, dryss et forsiktig lag med salt og sukker. Mot slutten av steketiden til grønnsaksgratengen setter du inn fisken og baker den i 5-6 minutter eller til den er klar.
-
For å lage grønnsaksgratengen kutter du squashen i små terninger, rødløken i båter og purren i tynne skiver. Stek squashen til den har fått litt farge i en stekepanne med litt olje, legg i rødløken og purren og stek det i et par minutter til. Dryss litt salt over og fordel blandingen utover en ildfast form.
-
Hell litt mer olje i pannen, finhakk gul løk og hvitløk og stek det til det blir blankt. Tilsett tomatpuré og stek ut råsmaken, ca. 1 minutt. Hell i de hakkede tomatene og la det småputre i noen minutter. Smak til med balsamicoeddik.
-
Skjær paprikaen i skiver og blomkålen i buketter og legg dem i formen sammen med cherrytomatene. Hakk oreganoen og bland mesteparten lett inn. Resten sparer du til pynt. Hell over tomatsausen og brekk fetaosten over. Bak i ca. 20 minutter.
-
For å lage tzatziki river du agurken på den grove siden av et rivjern og hvitløken på den fine. Bland det sammen med sitronsaft og yoghurt og smak til med salt.
-
Legg grønnsaksgratengen på en tallerken med fisken på toppen. Server med en god klatt tzatsiki eller server den ved siden av middagen. Pynt gjerne med friske urter eller litt feldtsalat eller lignende på toppen.