Bakt ørret med grønnsaksgrateng og tsatsiki

Dette er en fiskerett med masse smak!

Ingredienser

Bakt ørret

  • 1 pakke 100 gram ørretfilet med skinn
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Sukker

Grønnsaksgrateng

  • 1 stk Squash
  • 1 stk Paprika
  • 1 stk Blomkål
  • 1 stk Rødløk
  • 0,5 stk Purreløk
  • 2-3 ss Olivenolje
  • Salt
  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 ts Tomatpuré
  • 1 pk Hakkede tomater
  • 1-2 ts Balsamicoeddik
  • 8 stk Romanticatomater
  • 1 liten neve Frisk oregano
  • 1 pk Apetina Classic

Tsatziki

  • 1 stk Agurk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 Sitron, saften
  • 2 ss Gresk yoghurt
  • Salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Legg fisken i en liten ildfast form, dryss et forsiktig lag med salt og sukker over og romtemperér den. Mot slutten av steketiden til grønnsaksgratengen setter du inn fisken og baker den i 5-6 minutter.
  2. Kutt squashen i små terninger, rødløken i båter og purren i tynne skiver. Stek squashen til den har fått litt farge i en stekepanne med litt olje, legg i rødløken og purren og stek det i et par minutter til. Dryss litt salt over og fordel blandingen utover en ildfast form.
  3. Hell litt mer olje i pannen, finhakk gul løk og hvitløk og stek det til det blir blankt. Tilsett tomatpuré og stek ut råsmaken, ca. 1 minutt. Hell i de hakkede tomatene og la det småputre i noen minutter. Smak til med balsamicoeddik.
  4. Skjær paprikaen i skiver og blomkålen i buketter og legg dem i formen sammen med romanticatomatene. Hakk oreganoen og bland mesteparten lett inn – resten sparer du til pynt. Hell over tomatsausen og brekk fetaosten over. Bak i ca. 20 minutter.
  5. Riv agurken på den grove siden av et rivjern og hvitløken på den fine. Bland det sammen med sitronsaft og yoghurt og smak til med salt.