Grillet ørret med varm potetsalat

Kan det friste med grillet ørret med varm potetsalat, sennep, dill og syltet løk? Denne fisken tilbereder du på en plankebit.

Ingredienser

Grillet ørret på planke med varm potetsalat, sennep og dill

  • 1 side Ørretfilet i aluform. Hel med skinn
  • 1 stk Plankebit
  • 2 stk spiker og 1 stk hammer
  • 400 g Kokte småpoteter
  • 4 ss Olivenolje
  • 2 ts Sennep
  • 0,5 ss Hakket dill
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 2 ss Rømme eller annet syrnet produkt du liker

Syltet løk

  • 1 del Eddik
  • 0,5 del Sukker
  • 1 del Vann
  • 1 stk Laurbærblad
  • 1 stk Rødløk

Slik gjør du

  1. Legg planken i vann i 2 timer.
  2. Fyr opp kullgrillen med fokus på varme i kjernen av grillen. Temperer fisken i 30-45 minutter. Spikre fisken forsiktig fast på plankebiten med skinnsiden ned. Ha på litt salt.
  3. Del potetene i to og legg de i en folie som er brettet dobbelt. Hell over litt olivenolje og pakk godt sammen. Potetpakken legges inntil varmekilden i grillen.
  4. Sett planken på skrå på grillen slik at den står i 45 graders vinkel mot varmekilden. La den stå i 3-4 minutter før du snur planken 180 ̊ og griller 3-4 minutter på andre siden, til du akkurat ser at det kommer antydning til hvite proteiner.
  5. Ta av fisken og la den hvile i 6-7 minutter.
  6. Har du gassgrill, grill på direkte varme. Legg planken med fisken på risten og grill den med lokk i ca. 20 minutter. eller til fisken kjennes fast i kjøttet. Ta av fisken og la den hvile i 6-7 minutter.
  7. Ta ut potetene. Rør sammen resten av olivenoljen, sennep og hakket dill. Bland med potetene, flaksalt og litt nykvernet pepper.
  8. Kok opp eddik, sukker og vann med laurbærblad. Skjær rødløk i tynne skiver og ha i den varme syltelaken.
  9. Legg det hele varmt på et norgesglass eller lignende. La det kjøles ned i glasset før det settes kaldt. Server det hele med rømme eller annet syrnet produkt du liker.