Grillet ørret med varm potetsalat
Kan det friste med grillet ørret med varm potetsalat, sennep, dill og syltet løk? Denne fisken tilbereder du på en plankebit.
Slik gjør du
-
Legg planken i vann i 2 timer.
-
Fyr opp kullgrillen med fokus på varme i kjernen av grillen. Temperer fisken i 30-45 minutter. Spikre fisken forsiktig fast på plankebiten med skinnsiden ned. Ha på litt salt.
-
Del potetene i to og legg de i en folie som er brettet dobbelt. Hell over litt olivenolje og pakk godt sammen. Potetpakken legges inntil varmekilden i grillen.
-
Sett planken på skrå på grillen slik at den står i 45 graders vinkel mot varmekilden. La den stå i 3-4 minutter før du snur planken 180 ̊ og griller 3-4 minutter på andre siden, til du akkurat ser at det kommer antydning til hvite proteiner.
-
Ta av fisken og la den hvile i 6-7 minutter.
-
Har du gassgrill, grill på direkte varme. Legg planken med fisken på risten og grill den med lokk i ca. 20 minutter. eller til fisken kjennes fast i kjøttet. Ta av fisken og la den hvile i 6-7 minutter.
-
Ta ut potetene. Rør sammen resten av olivenoljen, sennep og hakket dill. Bland med potetene, flaksalt og litt nykvernet pepper.
-
Kok opp eddik, sukker og vann med laurbærblad. Skjær rødløk i tynne skiver og ha i den varme syltelaken.
-
Legg det hele varmt på et norgesglass eller lignende. La det kjøles ned i glasset før det settes kaldt. Server det hele med rømme eller annet syrnet produkt du liker.