Fiskeburger med agurksalat og sitronmajones

Denne oppskriften gir en digg og enkel fiskemiddag som kan tilpasses den enkelte.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk Fiskeburger eller grove fiskekaker
  • 4 stk grove burgerbrød
  • 500 g Poteter
  • 2 ss olje
  • 1 stk Avokado
  • 4 stk Vårløk
  • 1 stk Hjertesalat

Agurksalat

  • 0,5 stk agurk
  • 1 neve dill
  • 2 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper etter smak

Sitronmajones

  • 1 dl majones
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts finrevet sitronskall

Slik gjør du

  1. Skjær potetene i båter og ha de i en ildfast form. Ha over olje og bland godt sammen. Stek i ovnen på 220 grader, varmluft i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. For å lage agurksalaten skjærer du agurken med en ostehøvel. Finhakk dillen og bland den sammen med agurk, eddik, salt og pepper. La den stå i en time og hell ut overflødig væske før servering.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til majonesen for en syrlig majones, og la stå kaldt frem til servering.
  4. Grill fiskeburgerne i ca. 3-4 minutter på hver side, eventuelt varm opp fiskeburgerne etter anvisning på pakken.
  5. Smør sitronmajones på brødene. Topp med hjertesalat, gurkmiks, burger, avokado i skiver og strimlet vårløk.