-
Tørk av fisken og pensle den og fennikelskivene med olje. Strø over noen klyper salt og pepper.
-
Grill alt først over direkte varme – fisken med skinnsiden ned. Når skinnet lett slipper risten, flytter du den over på indirekte varme.
-
Skjær fenniklene i tynne skiver på langs og grill fenniklene til de har fått fine grillmerker og har myknet litt.
-
Server fiksen med grillet fennikel, chips og urteyoghurt.
-
Forvarm ovnen til 200 grader. Skrubb og skjær potetene i tynne skiver, enten med en mandolin, skarp kniv eller på siden av et rivjern.
-
Legg potetene i en stor bolle, vend dem inn i olje og fordel dem godt utover to stekebrett så ingen overlapper.
-
Strø over et par klyper salt og pepper og bak dem i ca. 20 minutter, til de er gylne og sprø. Slipp gjerne ut litt stekedamp underveis.
-
Rør sammen yoghurt, finhakket dill og sitronsaft. Smak til med salt.