Rillette av røkt og ovnsbakt ørret

Et herlig smørbrød med ørret passer like godt til lunsj som middag.

Ingredienser

Rillette av røkt og ovnsbakt ørret

  • 400 g Ørret naturell, romtemperert
  • 100 g Røkt ørret
  • 1 stk Sitron, skallet pluss en spiseskje saft
  • 1,5 dl Creme fraiche
  • 0,5 dl Frisk dill, hakket. Pluss litt ekstra til servering
  • Salt
  • Nykvernet pepper
  • Brødskiver til servering
  • Ca. 2 ss Olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk av den ubehandlede fisken og bak den i ovnen i ca. 6 minutter.
  2. Finhakk den røkte ørreten. Riv den bakte ørreten i biter når den er lunken. Legg all fisken i en stor bolle.
  3. Vask sitronen godt og riv skallet fint. Ha det i sammen med 1 ss av saften, crème fraîche og dill. Rør det sammen til en jevn røre og smak til med en god klype salt og pepper.
  4. Pensle brødskivene med olivenolje og rist dem i ovnen til de er gylne og sprø. Topp dem med ørret-rillette og litt ekstra hakket dill.