Ørret med bønne- og selleristuing
Prøv bønne- og selleristuing til fiskemiddagen.
Slik gjør du
-
Strø et tynt lag salt og sukker over begge sidene av ørretfiletene og la dem romtemperere i minimum 15 minutter.
-
Tørk godt av fisken og stek den i en panne med litt olje på middels til høy varme med skinnsiden opp. Etter 1-2 minutter snur du den og steker den i 1 minutt til. La den hvile i ca. 3 minutter før servering.
-
Rens sellerirot, rødløk og hvitløk. Kutt selleriroten i terninger på ca. 1,5 x 1,5 cm. Finhakk løken og hvitløken. Ha smør og olje i kjelen og tilsett rødløk, hvitløk og sellerirot. La det brunes under omrøring. Hell av væsken på bønnene og legg dem i. Ha så i melk og fløte og gi det et oppkok. Rør ut Maizenaen i et par skjeer kaldt vann og bland det inn.
-
Varm en vid kjele på middels til høy varme, legg i valnøttene og rist dem til de er gylne. Legg dem til side.
-
La det putre til sausen har tyknet til en passe tykk konsistens og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rett før servering rører du inn spinat og finsnittet gressløk. Dryss over valnøtter før servering.