Ovnsbakt steinbit med sjalottløk og sennepssmuler

Lag en kjempegod ovnsrett med steinbit og sjalottløk.

Ingredienser

Ovnsbakt steinbit med sjalottløk

  • 8 stk Steinbitfileter à 100 gram
  • 4 ss Olivenolje
  • 8 stk Sjalottløk
  • 2 ss Majones
  • 1 ss Dijon-sennep
  • 2 ss Grovhakket kapers
  • 1 neve Frisk timian
  • 1 neve Frisk kruspersille
  • 2 ss Smør
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Sennepssmuler

  • 4 tykke skiver Hvitt brød
  • 1 ss Dijon-sennep
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 pose Babyleaf
  • 1 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Fordel 2 ss olivenolje i en stor ildfast form og legg i fiskefiletene. Rens og del sjalottløken i to og legg dem innimellom fiskebitene.
  2. Bland majones med sennep og grovhakket kapers. Smør majonesmiksen over fisken og dryss sennepssmulene over både løken og fisken. Finhakk urtene og strø dem over.
  3. Legg i to klatter smør og avslutt med nykvernet pepper og 2 ss olivenolje. Stek i ca. 30 min til fisken er gjennomstekt og løken myk. De siste 2 minuttene skrur du på grillen på ovnen på maks varme for en gyllen skorpe. Server med en håndfull babyleaf og et par sitronbåter.
  4. Riv brødet i grove biter og kjør det til grove smuler i en foodprosessor sammen med sennep og olivenolje.