Ovnsbakt steinbit med tomat og oliven

Maten trenger ikke være kjedelig selv om du bare er en.

Ingredienser

Ovnsbakt steinbit med tomat og oliven

  • 1 pk Steinbitfilet, billig middag for en
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 3 ss Olivenolje
  • 5 stk Grønne oliven
  • 4 stilker Timian
  • 0,5 pk Hakkede tomater
  • 1 stk Brødskive
  • 0,5 fedd Hvitløk
  • 3-4 Mandelpoteter (eller annen melen variant)
  • 1 ss Smør
  • 2 ss Melk
  • 0,5 ts Dijonsennep

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Tørk av fisken og krydre den med en god klype salt og pepper.
  2. Hell 1 ss olje i bunnen av en liten ildfast form og legg fisken i. Har du kun en stor form kan du legge fisken i aluminiumsfolie og brette opp kantene, men ikke lukk pakken.
  3. Gi olivenene et slag med den flate siden av knivbladet og legg dem i sammen med timianstilkene.
  4. Hell tomatene og 1 ss olje over fisken.
  5. Legg brød, hvitløk, 1 ts olje og en klype salt i en liten foodprosessor og kjør det sammen til du har fine smuler.
  6. Topp fisken med smulene og bak den i ovnen til den har en gyllen skorpe og er gjennomstekt, ca. 15 minutter.
  7. Vask potetene, skjær dem i terninger og kok dem til de er møre. Legg i smør, melk og sennep og mos potetstappen til den er myk og jevn i konsistensen. Smak til med salt og pepper og server toppet med fisken.