Fiskegrateng med potetbåter og frisk råkostsalat

Fiskegrateng med potetbåter og frisk råkostsalat

Om du ønsker en litt mer utradisjonell vri på fiskegratengen kan du servere en frisk råkostsalat med sprø potetbåter, toppet med en syrlig vinaigrette.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Vinaigrette

  1. Forvarm ovnen til 235 grader, over- og undervarme. Skrell eller skrubb potetene og skjær dem i smale båter. Vend dem inn i olje, spre dem godt utover brettet og strø over salt. Bak potetene midt i ovnen til de er gylne og sprø, i cirka 35-40 minutter.
  2. Sett fiskegratengen ved siden av potetene i ovnen, steketiden og temperaturen er den samme. La gratengen hvile et par minutter før servering.
  3. Finsnitt eple, gulrot og fennikel og vend inn Grønn & Frisk Middelhavssalat.
  4. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper.
  5. Server den nystekte fiskegratengen sammen med ovnsbakte potetbåter, frisk salat og ringle over en vinaigrette ved servering.