Rødbetsild med eple og pepperrot

Sild hører med på julebordet. Denne er ikke bare god, men også veldig dekorativ.

Ingredienser

Rødbetsild med eple og pepperrot

  • 2 stk Kryddersildfileter
  • 0,5 glass Skivede rødbeter + syltelake
  • 1 stk Syrlig eple
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 dl Rømme
  • 1 dl Majones
  • 1 ts Pepperrotkrem
  • Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk av sildefiletene. Skjær dem i biter på 2-3 cm.
  2. Skjær rødbetene og eplet i små terninger. Finhakk rødløken.
  3. Pisk sammen rømme, majones, pepperrotkrem og 1-2 ss av syltelaken. Vend inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  4. La blandingen trekke i romtemperatur i en time før servering, eller hell den på et glass med lokk og sett den i kjøleskapet.
  5. Silden holder seg i kjøleskapet i en uke. Server gjerne med brød og hardkokte egg.