Skrei med grønn ertestuing, poteter og sprøstekt bacon

I denne oppskriften kan du godt bruke torsk, eller annen hvit fisk etter eget ønske.

Ingredienser

Skrei med poteter og sprøstekt bacon

  • Ca. 800 g Skreifilet, romtemperert
  • Poteter til fire personer
  • 1 dl Havsalt
  • 300 g Ternet bacon

Grønn ertestuing

  • 1 pose Frosne, grønne erter
  • 2 dl Vann
  • 0,25 terning hønse- eller grønnsaksbuljong
  • 50 g Smør
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrubb potetene og kok eller damp dem møre.
  2. Kok opp 2 liter vann med 1 dl salt, legg skreien i og la den trekke 5-10 minutter, til fiskekjøttet så vidt begynner å flake seg.
  3. Kok opp ertene i vann og buljong. Når de er myke tilsetter du smør og pepper og kjører dem til en puré med en stavmikser. Smak eventuelt til med mer salt.
  4. Sprøstek baconet i en stekepanne.
  5. Server fisken med poteter og ertestuing, toppet med bacon og baconfett.