Terteskjell med fiskepudding i hvit saus og asparges

Prøv denne gode, gamle klassikeren.

Ingredienser

Tersteskjell med fiskepudding i hvit saus og asparges

  • 1 stk Fiskepudding, 800 g
  • 1 bunt Asparges
  • 2 dl Frosne erter
  • 2 ss Smør
  • 2 ss Hvetemel
  • 6 dl Melk
  • 0,25 ts Malt muskat
  • Flaksalt
  • 1 pk Terteskjell
  • 1 potte Frisk dill
  • 1 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skjær fiskepuddingen i små terninger. Hold aspargesene mellom fingrene, en og en, og bøy dem til den trevlete biten av stilken brekker av. Kast. Skjær resten av aspargesene i biter på ca. 3 cm. Kok dem møre i lettsaltet vann i 2-3 minutter og ertene i 1 minutt. Hell av vannet.
  3. Smelt smøret i en kjele over middels varme og pisk inn melet. La det steke i 1 minutt under omrøring. Pisk gradvis inn melken for å unngå klumper i sausen og krydre den med muskat og en klype flaksalt.
  4. Legg i fiskepuddingen og la den hvile til den er varm før du tilsetter halvparten av ertene.
  5. Varm terteskjellene i ovnen i et par minutter før servering og fyll dem med fiskepudding i hvit saus, erter, asparges og finhakket dill. Legg ved båter av sitron til å klemme over.