Lutefisk med chorizo og nøtter

Gjør en vri på den tradisjonelle lutefisken.

Ingredienser

Lutefisk

  • Lutefisk, 500-750 g per person
  • 1 ss Salt per kg fisk

Eple- og rosenkålsalat

  • 2 stk Epler
  • 1 ss Smør
  • 1 fedd Hvitløk, hakket
  • 1 pakke Rosenkål
  • 1 dl Mandler

Stekt chorizo

  • 200 g Chorizo, i skiver eller terninger

Hasselnøttsmør

  • 1 dl Hasselnøtter
  • 50 g Smør

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 200 ̊C. Legg lutefiskskivene med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss med salt, 1 ss pr. kg fisk, og la fisken ligge med saltet i 30-40 minutter før langpannen dekkes med aluminiumsfolie og settes i stekeovnen. Saltet skal ikke skylles av.
  2. Bak/stek fisken på nederste rille i 30-40 min. Lutefisken avgir så mye væske under stekingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
  3. Del epler i terninger og stek dem lett gylne i stekepanne med smør og hakket hvitløk.
  4. Forvell rosenkål i kokende vann og ha oppi sammen med eplebitene. Hakk og rist mandlene i tørr panne på høy varme, og strø dem over eple- og rosenkålsalaten.
  5. Stek chorizoen, i skiver eller terninger, i noen minutter.
  6. Smelt smøret og la det brunes litt. Ha i finhakkede hasselnøtter og bland godt.
  7. Server lutefisken på varme tallerkener med eple- og rosenkålsalat, og topp med chorizo og hasselnøttsmør.