Lutefisk med choritzo og nøtter
Gjør en vri på den tradisjonelle lutefisken.
Slik gjør du
-
Varm stekeovnen til 200 ºC. Legg lutefiskskivene med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Salte etter anbefaling på pakken.
-
Langpannen dekkes med aluminiumsfolie og settes i stekeovnen. Bakes/stekes på nederste rille i 30-40 min. Lutefisken avgir så mye væske under stekingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
-
Del epler i terninger og stek dem lett gyldne i stekepanne med smør og hakket hvitløk. Forvell rosenkål i kokende vann og ha oppi sammen med eplebitene. Hakk og rist mandlene i tørr panne på høy varme og strø dem over eple- og rosenkålsalaten. Stek choritzoen noen minutter.
-
Smelt smøret og la det brunes litt. Ha i finhakkede hasselnøtter og bland godt. Server lutefisken på varme tallerkener med eple- og rosenkålsalat og topp med chorizo og hasselnøttsmør.