Ovnsbakt skreifilet med limedressing og gulrot

Fisk til middag i dag? Prøv denne oppskriften.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 600 g skreifilet
  • 2 stk skall av lime
  • 2 stk saft av lime
  • 6 ss olivenolje
  • 1 stk eggeplomme
  • salt
  • pepper
  • 4 stk kokte gulrøtter
  • 2 ss god olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha limeskall (ikke det hvite, kun det ytterste laget), limejuice, olivenolje, eggeplomme, salt og pepper i en bolle og rør sammen til en saus.
  2. Krydre skreifileten med salt og pepper. Legg den i en ildfast form med skinnsiden opp og stek den midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Tiden kan variere med tykkelsen på fisken.
  3. Kjør de kokte gulrøttene med stavmikser. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.
  4. Anrett gulrotpuréen på tallerkenen og legg fisken oppå. Server med limedressing.