Stekt skrei med mynte-ertepuré og krydret chorizo
Portugisisk inspirert skrei servert med chorizo, mynte og en fløyelsmyk ertepuré.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Dette trenger du
- Kok erter, mynte og fløte i en kjele til ertene er møre. Rør jevnlig slik at ertene går i oppløsning, eller bruk en stavmikser til å lage en glatt puré. Smak til med salt, pepper og limejuice.
- Skjær chorizo i små biter og finhakk chili. Stek dem på lav varme i en stekepanne med smør i ca. 5 minutter, til chorizoen slipper smakene sine i smøret.
- Skjær skreien i porsjonsbiter og varm opp en panne med solsikkeolje. Stek fisken i ca. 4 minutter på hver side, til den flaker seg og får en gyllen stekeskorpe.
- Fordel ertepuréen på tallerkener. Legg den stekte skreien oppå puréen. Hell chorizosmøret over fisken rett før servering.