Skreifilet med syltet gulrot

Sunn, frisk, kjapp og grei skrei!

Ingredienser

Skreifilet med gulrot

  • 800 g Skreifilet
  • 4 store Gulrøtter
  • 1 knivsodd Koriander (malt)
  • 1 dl Appelsinjuice
  • 2 ss Olivenolje
  • Fullkornscouscous
  • 1 stk Appelsin
  • 0,3 stk Rød chili
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss Solsikkeolje
  • 0,5 potte Koriander

Slik gjør du

  1. Skjær gulrøtter i tynne strimler med en mandolin eller rivjern. Bland sammen, koriander, appelsinjuice, olivenolje, salt og pepper. La gulrøttene marineres i laken ca. to timer.
  2. Kok couscous etter anvisning.
  3. Skrell og skjær appelsin i biter. Ta vekk kjerner fra chilien om du ikke ønsker det spesielt sterkt og finhakk den i tynne ringer. Bland sammen couscous, gulrøtter, appelsin og chili. Smak til med salt og pepper.
  4. Del skreien i like store stykker og ha på salt og pepper. Stek fisken i olje i ca. fire minutter på hver side ved middels varme.
  5. Server fisken opp couscousblandingen og topp med frisk koriander.