Skreifilet med gulrot

Sunn og kjapp skrei

Ingredienser

Skreifilet med gulrot

  • 800 g Skreifilet
  • 4 store Gulrøtter i tynne skiver
  • 1 knivsodd Koriander (malt)
  • 1 dl Appelsinjuice
  • 2 ss Olivenolje
  • Fullkornscouscous
  • 1 stk Appelsin
  • 0,3 stk Rød chili i ringer
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss Solsikkeolje
  • 0,5 potte Koriander frisk

Slik gjør du

  1. Bland gulrøtter, koriander, appelsinjuice, olivenolje, salt og pepper. La dette marineres i ca. 2 timer. Kok couscous etter anvisning. Skrell og skjær appelsin i biter. Ta vekk kjerner fra chilien og finhakk den i tynne ringer. Bland sammen couscous, gulrøtter, appelsin og chili. Smak til med salt og pepper.
  2. Del skreien i fire stykker og ha på salt og pepper. Stek fisken i solsikkeolje i ca. 4 min på hver side ved middels varme. Server fisken på couscousblandingen med frisk koriander.