Hvit fisk med soppstuing og urtetpasta

Saftig fisk med smak av umami og urter.

Ingredienser

Skreifilet og soppstuing

  • 800 g Skreiloins eller torskefilet
  • 8 ss Hvetemel
  • 2 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 150 g Sjampinjong
  • 1 stk Sjalottløk
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Hvetemel
  • 2 dl lett matfløte
  • Salt
  • Pepper

Tagliatelle

  • 4 psj Fullkornstagliatelle
  • 1 ss Smør
  • 1 neve Valgfrie urter

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk fiskefileet og skjær i biter. Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend fisken i blandingen. Stek bitene gylne i smør i ca. 4 minutter på hver side.
  2. For å lage soppstuingen skjærer du sopp i skiver, finhakk sjalottløk, og surr i smør til løken er myk og gyllen, ca. 2 minutter. Dryss over hvetemel og rør det godt inn. Tilsett fløte og la stuingen surre til den tykner litt. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok pasta som anvist på pakken. Finhakk urter og vend inn i ferdig kokt pasta sammen med smør.
  4. Server fisken med soppstuing og urtepasta.