Ingredienser
Bakt torsk med pasta, tomat-, chili- og olivensaus
-
800
g
Torskefilet
-
Salt og pepper
-
4
ss
Tomatpesto
-
400
g
Fullkorn-fusilli
-
1
stk
Gul løk
-
2
fedd
Hvitløk
-
1-2 stk Rød chili
-
2-3 ss Olivenolje
-
2
ts
Tomatpuré
-
1
pk
Hakkede tomater
-
Sriracha til servering (kan sløyfes)
-
4
ss
Hakkede oliven
-
1
liten neve
Frisk basilikum
-
4
ss
Ristede pinjekjerner
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 180 grader. Salt torsken lett og la den hvile i noen minutter før du smører på tomatpesto og baker fisken i 5-6 minutter til den flaker seg.
-
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Finhakk løk, hvitløk og chili og fres det til det er blankt i en vid kjele med litt olivenolje på middels varme.
-
Tilsett tomatpuré og stek den i ett minutt før du tilsetter tomatene. La det småputre i 10-12 minutter.
-
Vend pastaen inn i sausen og server den i store skåler med fisken flaket over, toppet med sriracha, oliven, hakket basilikum og pinjekjerner.