Bakt torsk med ristet søtpotetkrem og grønnkålsalat

Prøv nytt tilbehør til dagens torskemiddag!

Ingredienser

Søtpotetkrem

  • 600 g Søtpoteter
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 ss Honning
  • Salt og pepper
  • Blader av en rosmarinstilk
  • 2 dl Melk
  • Ca. 1/2 Sitron

Torsk

  • 400 g Torskefilet Naturell
  • Litt salt

Grønnkålsalat

  • 1 stk Sjalottløk
  • 40 g Valnøtter
  • 1 dl Olivenolje
  • Saft av en halv sitron
  • Ca. 60 gram Grønnkål
  • 0,5 stk Granateple

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
  2. Skrell søtpotetene og kutt dem i terninger på ca. 1,5 x 1,5 cm. Legg dem i en ildfast form og ha over smør, olivenolje, honning og en god klype salt og pepper. Dryss rosmarinbladene over og massér alt godt sammen.
  3. Bak søtpotetene i 20-30 minutter til de er helt møre. Hell blandingen over i en bolle, tilsett melk og kjør det sammen til en puré med en stavmikser eller en stamper. Smak til med litt sitronsaft om du ønsker.
  4. Romtemperér torsken, gjerne mens du baker søtpotetene i ovnen. Salte fisken lett og bak den i ovnen (samme temperatur) i 5-6 minutter til den flaker seg.
  5. Anrett ved å legge søtpotetkremen i bunnen, legg fisk oppå og spre salaten over fisken.
  6. Finhakk sjalottløken, grovhakk valnøttene og bland dem sammen med olje og sitronsaft i en bolle.
  7. Vend inn grønnkålen og granateplekjernene til slutt og la salaten stå i noen minutter før den serveres.