-
Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
-
Skrell søtpotetene og kutt dem i terninger på ca. 1,5 x 1,5 cm. Legg dem i en ildfast form og ha over smør, olivenolje, honning og en god klype salt og pepper. Dryss rosmarinbladene over og massér alt godt sammen.
-
Bak søtpotetene i 20-30 minutter til de er helt møre. Hell blandingen over i en bolle, tilsett melk og kjør det sammen til en puré med en stavmikser eller en stamper. Smak til med litt sitronsaft om du ønsker.
-
Romtemperér torsken, gjerne mens du baker søtpotetene i ovnen. Salte fisken lett og bak den i ovnen (samme temperatur) i 5-6 minutter til den flaker seg.
-
Anrett ved å legge søtpotetkremen i bunnen, legg fisk oppå og spre salaten over fisken.
-
Finhakk sjalottløken, grovhakk valnøttene og bland dem sammen med olje og sitronsaft i en bolle.
-
Vend inn grønnkålen og granateplekjernene til slutt og la salaten stå i noen minutter før den serveres.