Brandade av lettsaltet torsk

Lag godt pålegg av lettsaltet torsk. Har du rester etter middagen, kan du godt bruke den.

Ingredienser

Brandade av lettsaltet torsk

  • 400 g Lerøy Torsk lettsaltet, romtemperert
  • 5 dl Melk
  • 5 stk Svarte pepperkorn
  • 3 fedd Hvitløk
  • 0,25 stk Gul løk
  • 2 stk Laurbærblader
  • 250 g Melne poteter
  • 0,5 dl Olivenolje

Til servering

  • 1 neve Svarte oliven
  • 1 neve Frisk persille
  • 0,5 stk Sitron
  • Olivenolje
  • Brød

Slik gjør du

  1. Kok opp melk på middels varme i en kjele med pepperkorn, laurbærblader, renset hvitløk og løk. Legg i fisken og la det putre forsiktig på lav varme til fisken begynner å flake seg, 2-4 minutter.
  2. Skrell og skjær potetene i skiver. Løft ut fisken, legg i potetene og la dem koke til de er møre.
  3. Når fisken er kald nok river du den i små biter. Fjern pepperkorn, laurbærblad og løk, men spar på melken og hvitløken.
  4. Pulsér sammen potetene, fisken og ett fedd hvitløk til en grov puré i en liten foodprosessor eller med en stavmikser. Tilsett oljen, deretter melk etter behov. Smak til med salt.
  5. Server i en skål toppet med hakket oliven, finhakket persille, finrevet sitronskall og litt ekstra olivenolje, sammen med godt, ristet brød.