Fiskeburger med fennikelsalat

Denne fiskeburgeren setter smakssansene i sving.

Ingredienser

  • 2 stk fiskeburgere
  • 2 skiver daggammelt brød
  • 2 ss olivenolje
  • 5 stk valnøtter
  • flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 0,5 stk fennikel
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 0,5 stk sitron
  • 1 neve frisk dill
  • Grana padano til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Riv brødskivene i grove biter og bland med 1 ss olivenolje og en klype salt. Legg dem på den ene siden av en stekeplate. Legg valnøttene på den andre siden. Stek til brødet og nøttene er gylne og sprø, ca. 10-15 minutter. Ta ut det ene før det andre dersom det behøves.
  3. Pisk sammen 1 ss olje med eddik, revet hvitløk og saften av sitronen. Smak til med salt og pepper og sett til side.
  4. Skjær fennikel i løvtynne skiver (bruk gjerne en mandolin) og bland med grovhakket dill.
  5. Pakk fiskeburgerne inn i i folie og legg dem i ovnen sammen med brødet de siste fem minuttene, så de blir gjennomvarme.
  6. Vend sammen fennikel, dill, knuste valnøtter, krutonger og dressing og server sammen med rykende varme fiskeburgere. Bruk en grønnsaksskreller og skjær løvtynne flak av grana padano over.