Fiskekaker med bønner og grønnsakspuré

Fiskekaker med bønner og grønnsakspuré

Lag et velsmakende alternativ til potetmos av forskjellige grønnsaker og server med fiskekaker og bønner.

Ingredienser

Fiskekaker med bønner og grønnsakspuré

  • 500 g Rotgrønnsaker (feks. potet, pastinakk, sellerirot)
  • 1 dl Melk
  • 140 g Smør (ev. olivenolje)
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 pk Fiskekaker
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 pk Grønne bønner

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsakene i terninger og kok dem møre i saltet vann. Hell av vannet, smelt i smøret og mos grønnsakene, enten med en stamper eller med en stavmikser. Sistnevnte gir en silkemyk puré, mens første blir grovere.
  2. Tilsett melk gradvis og fortsett å mose til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm oljen i en stekepanne på middels til høy varme. Stek fiskekakene.
  4. Kok opp nytt vann og legg i bønnene i 1 minutt. Skyll i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  5. Server puréen toppet med fiskekaker og bønner.