Fiskekaker med bønner og grønnsakspuré

Lag et velsmakende alternativ til potetmos av forskjellige grønnsaker og server med fiskekaker og bønner.

Ingredienser

Fiskekaker med bønner og grønnsakspuré

  • 500 g Rotgrønnsaker (feks. potet, pastinakk, sellerirot)
  • 1 dl Melk
  • 140 g Smør (ev. olivenolje)
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 pk Fiskekaker
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 pk Grønne bønner

Slik gjør du

  1. Skjær grønnsakene i terninger og kok dem møre i saltet vann. Hell av vannet, smelt i smøret og mos grønnsakene, enten med en stamper eller med en stavmikser. Sistnevnte gir en silkemyk puré, mens første blir grovere.
  2. Tilsett melk gradvis og fortsett å mose til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm oljen i en stekepanne på middels til høy varme. Stek fiskekakene.
  4. Kok opp nytt vann og legg i bønnene i 1 minutt. Skyll i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  5. Server puréen toppet med fiskekaker og bønner.