Ingredienser
Lettsaltet torsk med gulrotstuing og chorizo
-
800
g
lettsaltet torsk
-
3-4 stk gulrøtter
-
4-8 stk poteter
-
5
ss
smør
-
3
ss
hvetemel
-
Ca. 3. dl lettmelk
-
malt muskatnøtt
-
flaksalt
-
nykvernet pepper
-
100
g
skivet chorizo
-
1
neve
frisk persille
Slik gjør du
-
Kok potetene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver og kok dem møre.
-
La fisken trekke i kokt vann i ca. 9 minutter.
-
Smelt 3 ss smør i en kjele og rør i melet. Hell i melken gradvis mens du pisker for å få en jevn og glatt saus. Smak til med muskat, salt og pepper og legg i gulrøttene.
-
Smelt resten av smøret i en stekepanne og stek chorizoen sprø.
-
Server fisken og potetene toppet med chorizosmøret sammen med gulrotstuingen. Topp med finhakket persille.