Lettsaltet torsk med gulrotstuing og chorizo

Prøv en ny vri på den tradisjonelle, norske torskemiddagen

Ingredienser

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og chorizo

  • 800 g lettsaltet torsk
  • 3-4 stk gulrøtter
  • 4-8 stk poteter
  • 5 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • Ca. 3. dl lettmelk
  • malt muskatnøtt
  • flaksalt
  • nykvernet pepper
  • 100 g skivet chorizo
  • 1 neve frisk persille

Slik gjør du

  1. Kok potetene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver og kok dem møre.
  2. La fisken trekke i kokt vann i ca. 9 minutter.
  3. Smelt 3 ss smør i en kjele og rør i melet. Hell i melken gradvis mens du pisker for å få en jevn og glatt saus. Smak til med muskat, salt og pepper og legg i gulrøttene.
  4. Smelt resten av smøret i en stekepanne og stek chorizoen sprø.
  5. Server fisken og potetene toppet med chorizosmøret sammen med gulrotstuingen. Topp med finhakket persille.