-
Varm stekeovnen til 200 grader. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Saltes etter anbefaling på pakken.
-
Dekk langpannen med aluminiumsfolie.
Bak fisken på nederste rille i 30–40 min. Lutefisken avgir så mye væske under bakingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
-
Kok potetene myke. Sprøstek bacon og hold det varmt mens du lager sausen.
-
Server lutefisken med nykokte poteter, sprøstekt bacon, varm, søt saus med brunost og sennep, grønn ertepuré og et dryss hakket frisk persille.
-
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring. Kok opp og la sausen trekke i 6–8 min.
Sjekk at melsmaken er borte. Hvis ikke, lar du den koke litt til.
Tilsett brunost og la den smelte under omrøring. Smak til med sennep, salt og pepper.
-
Kok erter, finhakket chili og kremfløte til en jevn og fin puré. Rør underveis slik at ertene går i oppløsning, eller bruk en stavmikser. Smak til med salt, pepper og lime.