Lutefisk med sennepslokk, bacon- og rosenkålsalat

Inviter gode venner til lutefiskmiddag.

Ingredienser

Lutefisk med sennepslokk

  • 3 kg Lutefisk
  • 3 ss Salt
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 ss Grov sennep
  • 1 ss Flytende honning
  • Ca. 800 gram Mandelpotet

Bacon- og rosenkålsalat

  • 1 pk Bacon
  • 400 g Rosenkål
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • 1 stk Granateple
  • 3 ss Eplesidereddik
  • 1 ts Dijonsennep
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Salte og tilbered fisken etter anvisning på pakken. Når fisken har bakt i 30 minutter tar du langpannen ut og heller av vannet. Rør sammen sennep og honning og smør det over fisken. Stek den i 12 minutter i ovnen.
  2. Skrubb potetene godt. Kok opp en kjele med vann og legg potetene i – dersom noen er større enn andre legger du de største i et par minutter før de aller minste. La dem koke forsiktig, ikke fosskoke, i 5-7 minutter til de er møre.
  3. Fjern kjelen fra varmen og la potetene trekke i vannet i 5-7 minutter. Hell av vannet og la de dampe av seg i den varme kjelen. La potetene hvile under et kjøkkenhåndkle til servering.
  4. Stek bacon sprøtt i en langpanne i ovnen (gjerne samtidig som du baker fisken) og skjær det opp i små biter.
  5. Snitt rosenkålen fint og bland med 1 ss olje og en klype salt. Masser kålbladene til de har blitt mørkegrønne og myke.
  6. Tilsett bacon og granateplekjerner. Rør sammen 2 ss olje, eddik, sennep og en klype nykvernet pepper og vend salaten godt sammen. Smak til med salt.