Ovnsbakt fish`n chips med søtpotet

Fish`n chips er en sikker vinner til fiskemiddagen.

Ingredienser

Fish`n chips

  • 3 stk Søtpoteter
  • 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 2 skiver Restebrød, ev. griljermel eller knekkebrød
  • 1 stk Eggehvite
  • 2 ss Hvetemel
  • 4 stk Torskefileter

Agurksalat

  • 0,5 ts Sukker
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 ss Olivenolje
  • 0,3 ts Salt
  • 1 stk Agurk

Sitron- og timianyoghurt

  • 2 dl Gresk yoghurt
  • 1 neve Hakket timian, ev. gressløk
  • 0,3 ts Salt
  • 0,5 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell og skjær søtpotetene i tynne staver. Gni dem inn med 2 ss olivenolje og en klype flaksalt og bak dem i ovnen til de er sprø og gylne i fargen (ca. 20 minutter).
  3. Rist brødskivene til de er helt sprø og kjør dem til smuler i en foodprosessor/stavmikser.
  4. Pisk eggehviten i en bolle. Legg smulene i en annen bolle og ha hvetemel, en klype salt og pepper i en tredje.
  5. Dypp fisken først i mel, rist godt av, deretter i egg, så smuler. Gjenta med alle filetene. Plasser dem på siden av søtpotetene og bak til de er sprø, ca. 10 minutter.
  6. Bland sukker, saften av 1⁄2 sitron, 1 ss olivenolje og en klype salt i en skål. Skjær agurken i skiver og vend dem i dressingen.
  7. Bland sammen yoghurt, timian, en klype salt og saften av 1⁄2 sitron.