Ovnsbakt torsk med asiatisk coleslaw

Ingredienser

Ovnsbakt torsk

  • 4 stk Torskefilet
  • 3 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Coleslaw

  • 2 stk Store gulrøtter
  • 0,25 stk hodekål
  • 0,5 stk Grønt eple
  • 4 stk Vårløk
  • 0,5 stk Chili
  • 1 neve frisk kruspersille
  • 1 pk Kikerter
  • 1 dl Gresskarkjerner
  • 2 ss Majones
  • 3 ss Rapsolje
  • 1 ss Eplecidereeddik
  • 1 stk Sitron
  • Salt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Gni torsken inn med olje, salt og pepper og stek den i en liten ildfast form til den er gjennomstekt, ca. 10 min.
  2. Riv gulrøttene grovt på et rivjern og skjær kålen i tynne strimler. Skjær eplet i tynne skiver, deretter i "fyrstikker". Finhakk vårløk, chili og persille. Skyll kikertene og legg dem i en stor bolle sammen med alle grønnsakene.
  3. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, avkjøl og hell dem i. Bland majones, olje, eddik og saften av sitronen i en liten bolle og smak til med salt og pepper. Vend dressingen i salaten og server på toppen av fisken.