Ovnsbakt torsk og grønnsaker med småbrød og salsa verde

Inviter gjester og imponer med denne gode fiskeretten.

Ingredienser

Ovnsbakt torsk og grønnsaker

  • 2 pk Lettsaltet torsk, 400 gram, romtemperert
  • Nykvernet pepper
  • 1 stk Fennikel
  • 1 stk Blomkål
  • 8 stk Vårløk
  • Ca. 3 ss Olivenolje

Småbrød

  • 2,5 dl Hvetemel
  • 1,5 ts Bakepulver
  • 2 dl Gresk yoghurt
  • 1 ss Vann
  • 1 klype Flaksalt
  • Olivenolje til pensling

Salsa verde

  • 1 stk Sjalottløk
  • 3 ss Hvitvinseddik
  • 1 neve Frisk persille
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 1/3 ts Flaksalt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk godt av fisken, gni den inn med litt pepper. Legg den på et stekebrett eller ildfast form og sett til side.
  2. Skjær fennikelen i to på langs, deretter i båter. Del blomkålen i grove buketter og fjern stilkene på vårløkene.
  3. Legg grønnsakene på et stekebrett, vend dem godt inn i 2 ss olje, spre dem utover brettet og strø over en god klype salt og pepper. Bak dem i ovnen i ca. 30 minutter eller til de har fått en gyllen farge.
  4. Bak fisken sammen med grønnsakene de siste 10 minuttene.
  5. Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Er deigen for tørr tilsetter du litt vann. Kna den godt sammen til den er myk og smidig og ikke fester seg til fingrene.
  6. Legg den tilbake i bakebollen, dekk den til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter.
  7. Del deigen i seks like store deler og trill den ut til boller som du kjevler flate. Stek brødene i en tørr stekepanne på middels til høy varme i ca. 3 minutter og gjenta prosessen på andre siden.
  8. Pensle brødene med olje og strø over litt flaksalt.
  9. Finhakk sjalottløken og legg den i en skål med eddik i 15 minutter. Finhakk persillen og bland den med oljen og saltet i en annen skål. Hell av eddiken på sjalottløken og rør inn persillemiksen.