-
Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk godt av fisken, gni den inn med litt pepper. Legg den på et stekebrett eller ildfast form og sett til side.
-
Skjær fennikelen i to på langs, deretter i båter. Del blomkålen i grove buketter og fjern stilkene på vårløkene.
-
Legg grønnsakene på et stekebrett, vend dem godt inn i 2 ss olje, spre dem utover brettet og strø over en god klype salt og pepper. Bak dem i ovnen i ca. 30 minutter eller til de har fått en gyllen farge.
-
Bak fisken sammen med grønnsakene de siste 10 minuttene.
-
Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Er deigen for tørr tilsetter du litt vann. Kna den godt sammen til den er myk og smidig og ikke fester seg til fingrene.
-
Legg den tilbake i bakebollen, dekk den til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter.
-
Del deigen i seks like store deler og trill den ut til boller som du kjevler flate. Stek brødene i en tørr stekepanne på middels til høy varme i ca. 3 minutter og gjenta prosessen på andre siden.
-
Pensle brødene med olje og strø over litt flaksalt.
-
Finhakk sjalottløken og legg den i en skål med eddik i 15 minutter. Finhakk persillen og bland den med oljen og saltet i en annen skål. Hell av eddiken på sjalottløken og rør inn persillemiksen.