Pankopanert torsk med ertepuré, søtpotetfries og tartarsaus

Denne fiskeretten kan du severe igjen og igjen. Hele familien vil elske den!

Ingredienser

Pankopanert torsk med ertepuré og søtpotetfries

  • 2 pk Pankopanert torskefilet, 350 g
  • 2 stk Søtpoteter
  • 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • 1 pk Grønn & Frisk Ertepuré

Tartarsaus

  • 2 stk Egg
  • 1 stk Sjalottløk (evt. 0,25 gul løk)
  • 1 liten neve Frisk persille
  • 1 dl Majones
  • 3 ss Finhakket sylteagurk pluss 1 ss syltelake
  • 0,5 ts Tørket estragon
  • 1 stk Sitron
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell søtpotetene og skjær dem i 1 cm brede skiver på langs, deretter i staver. Legg dem på et stekebrett og vend dem godt inn i oljen. Fordel stavene godt utover brettet og strø over en god klype salt.
  3. Bak dem i ca. 20 minutter før du legger i fisken. Bak alt i 20 minutter til, til det er gyllent og sprøtt.
  4. Varm opp ertepuréen i en kjele rett før servering.
  5. Server fisken med søtpoter, ertepuré, tartarsaus og sitronbåter.
  6. Kok eggene i 10 minutter og avkjøl dem i iskaldt vann.
  7. Finhakk egg, løk og persille og rør godt sammen med majones, sylteagurk, syltelake og estragon.
  8. Vask og tørk sitronen og riv i skallet og saften av 1⁄4 - server resten i båter til maten. Smak til med en klype salt og pepper.