Pannestekt torsk med appelsinglaserte gulrøtter, pesto og rødkålsalat

Pannestekt torsk med appelsinglaserte gulrøtter, pesto og rødkålsalat

Torsk med spennende tilbehør.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Torsk

  1. Gni fisken med salt og pepper og stek den på middels varme i 1 ss smør til fisken flaker seg. Server med glaserte gulrøtter, pesto og rødkålsalat.

Appelsinglaserte gulrøtter

  1. Kok opp vannet i en kjele sammen med hvitløksfeddene. Skrell gulrøttene og skjær dem i lange staver. Kok dem møre. Sil av vannet og vend inn 2 ss smør. Når det har smeltet, lar du gulrøttene steke i ca. 2 min. Tilsett saften fra appelsinen, honningen og 1 ss smør og stek videre til gulrøttene er gylne og sausen har tyknet og blitt karamellisert. Smak til med salt og pepper.

Poteter

  1. Skrell potetene og kok dem i 10-15 minutter. Hell av vannet. Ha olivenolje i en stekepanne og stek potetene gylne med en fin skorpe i ca. 10 min.

Pesto med hasselnøtter

  1. Grovhakk hvitløk, persille, basilikum og nøtter før du har alt over i en blender. Hell over olivenolje og salt og kjør blenderen på full hastighet til du har en jevn pesto. Tilsett mer olje dersom du ønsker en tynnere konsistens. Hell pestoen over i en serveringsskål.

Rødkålsalat

  1. Finsnitt rødkålen, skrell appelsinene, del dem i to og skjær dem i 1⁄2 cm. tykke skiver. Bland dem med rucculaen på et stort fat og topp det med rosiner, olivenolje, salt og pepper.