Torskepinner med brokkoli og pinjekjernedressing

Fiskepinner er aldri feil til middag.

Ingredienser

Torskepinner med brokkoli og pinjekjernedressing

  • 1 pk Pankopanerte fiskepinner, billig middag for en
  • 0,5 stk Brokkoli
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 40 g Pinjekjerner
  • 1/3 fedd Hvitløk
  • 1 klype Chilipulver
  • 0,5 ss Rødvinseddik
  • 2 ts Vann
  • 1 ts Fish sauce
  • 0,5 stk Sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Del brokkolien i grove biter og legg den på en bakepapirkledd stekeplate sammen med fisken. Hell 1 ss olje over brokkolien og strø på en klype salt og pepper. Bak dem i ovnen til fisken er gyllen og sprø og brokkolien så vidt har myknet og fått litt farge.
  3. Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg dem i en liten foodprosessor sammen med hvitløk og chili.
  4. Bland eddik, vann og fish sauce i en liten skål, hell halvparten i foodprosessoren og kjør det sammen til du har en jevn blanding. Hell gradvis i 2 ss olje, deretter resten av eddikblandingen. Dressingen skal nå tykne og være helt glatt.
  5. Smak den til med salt og server den sammen med fisken, brokkolien og en sitron til å klemme over.