-
Skyll og skrell rotgrønnsaker.¿Skjær dem opp i litt grove skiver.¿Del hvitløk i to på tvers og finhakk sjalottløk. Del sjampinjonger i to.¿Sett en stor gryte på komfyren, og stek sjampinjong i olivenolje sammen med hvitløk, sjalottløk, gulrot, sellerirot, persillerot og stilkene fra bladpersillen.
-
Skjær hønen i grove stykker (del lårene i to stykker og brystet med ben i seks stykker). Legg kjøttet i gryten. Brun kjøttstykkene lett sammen med grønnsaker og tilsett sitronsaft og nok vann til å dekke innholdet i gryten.¿La alt småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
-
Ta ut persillestilker og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i ytterligere 20 minutter uten lokk, til kjøttet løsner fra beina.¿Fjern hvitløk.
-
Sil av litt væske og bland den til et skum sammen med 1 neve bladpersille med en stavmikser. Hell skummet tilbake i gryten og rør. Garner frikasséen med persille før du serverer.
-
Server retten i den gode kraften i dype tallerkener.