Ingredienser
-
1
hel
kalkun
-
4
fedd
Hvitløk
-
6
ss
Olivenolje
-
1
stk
sitron (saft)
-
0,5
ts
Salt
-
1
ts
Pepper
-
1
stk
sitron (i båter til fyll)
-
1
stk
Fennikel
-
3
dl
hønsebuljong
Varm tomatsalat
-
2
bokser
cherrytomater
-
1
Kapers
-
1
lutefiskbacon
-
1
Rosmarin
-
1
Olivenolje
-
1
Valnøtter
Slik gjør du
-
Kalkunen skal være romtemperert før steking. Sett ovnen på
180 °C. Press hvitløk med en hvitløkspresse og bland den med olje.
Press over sitron og smak til med salt og pepper. Rør sammen.
Plasser kalkunen på en rist i en langpanne med brystet opp. Legg
sitronbåter inn i kalkunen sammen med fennikel, som du deler i
grove biter. Gni inn kalkunen med hvitløksolje.
-
Hell buljongen i bunnen av langpannen. Dekk over kalkunen med
aluminiumsfolie. Øs buljong over kalkunen med en halvtimes
mellomrom. Etter 1 time tar du av folien og steker kalkunen gyllen i
ca. 2 timer til. Beregn 40 min pr kg kalkun. Kalkunen skal ha en kjernetemperatur
ved låret på ca. 67-72 °C. Ta kalkunen ut og la den hvile
i 20 minutter før servering.
-
Mens kalkunen er i ovnen, kan du lage
den varme tomatsalaten. Fordel tomater i en ildfast form og legg
kapers og bacon over. Bland finhakket rosmarin og olivenolje. Hell
rosmarinoljen over tomatsalaten og bland alt godt sammen. Strø
tilslutt over hele valnøtter. Stek i ovnen i ca. 20 minutter på 200 °C.
Serveres rykende varm til kalkunen!