Kalkun med varme tomater og bacon
Middagen til førjulsfesten med venner!
Slik gjør du
-
Kalkunen skal være romtemperert før steking. Sett ovnen på 180 °C. Press hvitløk med en hvitløkspresse og bland den med olje. Press over sitron og smak til med salt og pepper. Rør sammen. Plasser kalkunen på en rist i en langpanne med brystet opp. Legg sitronbåter inn i kalkunen sammen med fennikel, som du deler i grove biter. Gni inn kalkunen med hvitløksolje.
-
Hell buljongen i bunnen av langpannen. Dekk over kalkunen med aluminiumsfolie. Øs buljong over kalkunen med en halvtimes mellomrom. Etter 1 time tar du av folien og steker kalkunen gyllen i ca. 2 timer til. Beregn 40 min pr kg kalkun. Kalkunen skal ha en kjernetemperatur ved låret på ca. 67-72 °C. Ta kalkunen ut og la den hvile i 20 minutter før servering.
-
Mens kalkunen er i ovnen, kan du lage den varme tomatsalaten. Fordel tomater i en ildfast form og legg kapers og bacon over. Bland finhakket rosmarin og olivenolje. Hell rosmarinoljen over tomatsalaten og bland alt godt sammen. Strø tilslutt over hele valnøtter. Stek i ovnen i ca. 20 minutter på 200 °C. Serveres rykende varm til kalkunen!