Frisk sitronstekt kalkunfilet med en klassisk Cæsar-salat

Frisk sitronstekt kalkunfilet med en klassisk Cæsar-salat

Et sunt og friskt alternativ!

40-60 min
Middels

Slik gjør du

Kalkun

  1. Varm ovnen til 200 grader. Bland smør, sitronskall, salt og pepper i en skål. Smør fileten med smørblandingen, legg den i en smurt ildfast form, og stek i ca. 40 minutter, til kjøttet er saftig og mørt. Kjernetemperaturen bør være mellom 75-80 grader.
  2. Bland finhakket hvitløk, eggeplommer og ansjos til en jevn røre. Tilsett parmesan og sitronsaft og skall. Rør i ytterligere noen sekunder. Drypp deretter i oljen, litt av gangen, mens du fortsetter å røre. Tilsett mer olje hvis du vil ha en tykkere konsistens. Sett dressingen til side.
  3. Bryt ciabatta i grove biter, drypp over litt olivenolje og strø på en klype salt. Stek krutongene i ovnen til de er blitt gyldenbrune, i 4-6 minutter.
  4. Bland sammen Crispi-salat og dressing, og dryss krutongene over.
  5. Servér kalkunen med ristede pinjekjerner og Cæsar-salaten.