Grillet kalkunbryst med avokado, Chèvre og mandler

Ingredienser

  • 1 stk Kalkunfilet, 500 g
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 2 stk Avokado

Vinaigrette

  • 2 fedd Hvitløk, skrelte
  • 2 ss Hvitvinseddik
  • 1 stk Lime
  • 2 ss Sukker
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 2 dl Mandler
  • 2 stk Hjertesalat
  • 1 pakke Chèvre
  • 1 potte Mynte

Slik gjør du

  1. Skjær et snitt langs midten av kalkunbrystet og brett ut så det blir dobbelt så stort. Hell over noen dråper olivenolje og dryss med salt og pepper. Del avokadoene i to og fjern steinene. Grill kalkunen i ca. 8-10 minutter på hver side til den er gjennomstekt, men fortsatt saftig i midten. Mot slutten griller du avokado-halvdelene raskt i 1-2 minutter på høy varme.
  2. Finhakk hvitløken og bland med resten av vinaigrette-ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Grovhakk mandlene og rist dem i en varm og tørr panne. Legg salaten utover et fat, riv over osten og pynt med mynteblader. Dryss til slutt over hakkede mandler og avslutt med å helle over vinaigretten. Skjær opp kalkunen og server med grillet avokado og salat.