Kalkun grillskiver med grillet aubergine og tzatziki

Kalkun er både sunt og godt. Prøv grillskiver med grønnsaker.

Ingredienser

Kalkun grillskiver med grillet aubergine og tzatziki

  • 1 pk Kalkun Grillskiver 650 g Prior Grillfest

Syltet sjalottløk

  • 3 stk Sjalottløk
  • 0,5 dl Eplesidereddik
  • 1 dl Sukker
  • 2 dl Vann

Grønnsaker, brød og saus

  • 1 pk Fine rundstykker nystekt på 4 minutter
  • 2 stk Auberginer
  • 3 ss Raps- eller olivenolje
  • 1 ss Tørket oregano
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 stk Sitron
  • 1 boks Tzatziki
  • 1 stoor neve Frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell og del løkene i to på langs. Skjær dem i tynne skiver og legg dem på et glass eller i en skål.
  2. Gi resten av ingrediensene et kjapt oppkok i en liten kjele, rør om til sukkeret har smeltet og hell laken over løken. La stå i 20 minutter før servering.
  3. Stek brødet etter anvisning på pakken.
  4. Skjær auberginene i 1 cm tykke skiver, gjerne litt på skrått slik at de blir større. Rør sammen olje, oregano, chilipulver og salt i en liten skål og pensle det over aubergineskivene på begge sider.
  5. Grill dem sammen med kalkunen over direkte varme til alt har fått fine grillmerker, auberginen har blitt litt myk og kalkunen akkurat er gjennomstekt.
  6. Del sitronen i to og grill den med snittsiden ned.
  7. Server kalkunen sammen med nystekte rundstykker, aubergine, et par skjeer med tzatziki, syltet sjalottløk og finhakket persille. Klem resten av sitronen over.