Rotgrønnsakssuppe av rester med timian-aioli

God og lett suppe laget av kalkun- eller kyllingrester.

Ingredienser

  • 400 g Kalkun- eller kyllingrester
  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ss Smør
  • 2 ss Rapsolje
  • 0,5 stk Sellerirot
  • 0,5 stk Persillerot
  • 3 stk Gulrøtter
  • 0,5 stk Hodekål
  • 0,5 stk Rød chili (kan sløyfes)
  • 0,5 stk Purre
  • 1 terning Grønnsaksbuljong
  • 1 l Vann
  • 1 ss Sitronsaft
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 potte Persille
  • 1 stk Laurbærblad
  • Brød til servering

Timian-aioli

  • 1 dl Drømmelett
  • 3 ss Majones
  • 1 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Sitron, saften
  • 0,5 potte Timian

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og la dem surre i en kjele med smør og olje i 5 min. Skrell alle grønnsakene og skjær dem i små biter. Finhakk chilien. Purren skjærer du i tynne skiver og sparer til servering. Legg grønnsakene i kjelen med løken og la det surre i 5 min. med 2 ss vann. Hell i buljongterningen løst opp i 1 l kokende vann og legg i laurbærbladet. Kok grønnsakene møre i suppen. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  2. Riv kalkun eller kyllingkjøttet i fine strimler og la det trekke i suppen i 5 minutter før servering. Velger du rått kjøtt må denne behandles først.
  3. Server suppen med finhakket persille, brød og aioli.
  4. Finhakk timian og hvitløk og bland alle ingrediensene til aiolien.