Restemiddag klar rotgrønnsakssuppe med kalkunkjøtt og timian-aioli

Restemiddag klar rotgrønnsakssuppe med kalkunkjøtt og timian-aioli

God og lett suppe laget av kalkunrester.

Ingredienser

Klar rotgrønnsakssuppe med kalkunkjøtt

  • 400 g Kalkunkjøtt
  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ss Smør
  • 2 ss Rapsolje
  • 0,5 stk Sellerirot
  • 0,5 stk Persillerot
  • 3 stk Gulrøtter
  • 0,5 stk Hodekål
  • 0,5 stk Rød chili (kan sløyfes)
  • 0,5 stk Purre
  • 1 terning Grønnsaksbuljong
  • 1 l Vann
  • 1 ss Sitronsaft
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 potte Persille
  • 1 stk Laurbærblad
  • Brød til servering

Timian-aioli

  • 1 dl Drømmelett
  • 3 ss Majones
  • 1 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Sitron, saften
  • 0,5 potte Timian

Slik gjør du

  1. Finhakk løken og hvitløken og la dem surre i en kjele med smør og olje i 5 min. Skrell alle grønnsakene og skjær dem i små biter. Finhakk chilien. Purren skjærer du i tynne skiver og sparer til servering. Legg grønnsakene i kjelen med løken og la det surre i 5 min. med 2 ss vann. Hell i buljongterningen løst opp i 1 l kokende vann og legg i laurbærbladet. Kok grønnsakene møre i suppen. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper. Riv kalkunkjøttet i fine strimler og la det trekke i suppen i 5 min. før servering. Server suppen med finhakket persille, brød og aioli.
  2. Finhakk timian og hvitløk og bland alle ingrediensene til aiolien.