Fritert kylling med krydderdipp

Alle må prøve å lage sin egen variant av Kentucky fried chicken! Bruk skikkelig gode råvarer, som i denne oppskriften.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet

Panering

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ss Maizena
  • 2 ts Bakepulver
  • 2 ss Paprikapulver
  • 1 ss Hvitløkspulver
  • 0,5 ts Nykvernet svart pepper
  • 2 ts Havsalt
  • 2,5 dl Kulturmelk
  • 1 stk Egg
  • 1 l Rapsolje til fritering

Krydderdipp

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 stk Sjalottløk, finhakket
  • 0,5 stk Rød chili, finhakket
  • 1 ts Cumin
  • 1 potte Oregano, hakket
  • 51 cm Fersk ingefær, skrelt og skåret i tynne staver
  • 0,5 stk Sitron, kun saften
  • Tabasco, noen dråper
  • Salt
  • Pepper, kvernet

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene i passe terninger.
  2. Bland sammen mel, maizena, bakepulver og krydder. Legg det utover en tallerken. Bland sammen kulturmelk og egg og legg det i en skål man kan dyppe kyllingbitene i.
  3. Varm opp oljen i en dyp panne eller frityrkoker (om du har) til den holder cirka 180 grader (husk å slå av kjøkkenvifta!).
  4. PANERING: Legg kyllingen først i det krydrede melet. Pass på så bitene blir godt dekket med mel, løft kyllingen opp og rist av overflødig mel før du dypper i kulturmelkrøren så de blir helt dekket. Løft kyllingen opp og avslutt med å dyppe i melet en gang til slik at bitene blir skikkelig godt panert. Tilsett gradvis bitene i den varme oljen og friter i cirka 6-8 minutter til de er vakre, gyllenbrune og saftige. La de renne av på litt kjøkkenpapir eller matpapir.
  5. DIPPEN: Hell yoghurten i en skål og bland inn sjalottløk, chiliflak, cumin, oregano, ingefær og sitronsaft. Ringle over litt olivenolje og smak til med Tabasco, salt og nykvernet svart pepper.