-
Del kyllingfiletene i passe terninger.
-
Bland sammen mel, maizena, bakepulver og krydder. Legg det utover en tallerken. Bland sammen kulturmelk og egg og legg det i en skål man kan dyppe kyllingbitene i.
-
Varm opp oljen i en dyp panne eller frityrkoker (om du har) til den holder cirka 180 grader (husk å slå av kjøkkenvifta!).
-
PANERING:
Legg kyllingen først i det krydrede melet. Pass på så bitene blir godt dekket med mel, løft kyllingen opp og rist av overflødig mel før du dypper i kulturmelkrøren så de blir helt dekket.
Løft kyllingen opp og avslutt med å dyppe i melet en gang til slik at bitene blir skikkelig godt panert.
Tilsett gradvis bitene i den varme oljen og friter i cirka 6-8 minutter til de er vakre, gyllenbrune og saftige. La de renne av på litt kjøkkenpapir eller matpapir.
-
DIPPEN:
Hell yoghurten i en skål og bland inn sjalottløk, chiliflak, cumin, oregano, ingefær og sitronsaft. Ringle over litt olivenolje og smak til med Tabasco, salt og nykvernet svart pepper.