Grillet sitron- og rosmarinkylling med parmesankrem

En frisk og god kyllingrett som fort kan bli en favoritt blant store og små

Ingredienser

Grillet sitron- og rosmarinkylling med parmesankrem

  • 4 stk kyllinglår
  • 2 stk sitroner
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 neve frisk rosmarin
  • kvernet salt
  • svart pepper
  • 550 gr amandinepoteter, delt i to

Parmesankrem

  • 5 stk skrelte hvitløksfedd
  • 1,5 dl revet parmesan/Grana Padano
  • 2 dl lett creme fraiche
  • kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Ovn: 200 grader Grill: Lav varme og lokket på
  2. Legg kyllinglårene i en form. Riv skallet av den ene sitronen og press ut saften av begge. Hell skall og saft
over lårene. Ha over olivenolje og hakket rosmarin. Salte og pepre.
    Legg kyllinglårene i en form. Riv skallet av den ene sitronen og press ut saften av begge. Hell skall og saft over lårene. Ha over olivenolje og hakket rosmarin. Salte og pepre.
  3. Sett formen i ovnen/grillen i ca. 20 minutter. Ta den deretter ut og tilsett potetene. Stek videre i ca 20 minutter.
  4. Varm en stekepanne med litt olje og stek hvitløksfedd gylne og myke. Legg de stekte feddene på en fjøl og mos eller hakk de med en kniv.
    Varm en stekepanne med litt olje og stek hvitløksfedd gylne og myke. Legg de stekte feddene på en fjøl og mos eller hakk de med en kniv.
  5. Bland de øvrige ingrediensene til parmesankremen, tilsett hvitløken. Smak til med kvernet svart pepper.