Ingredienser
Grillet sitron- og rosmarinkylling med parmesankrem
-
4
stk
kyllinglår
-
2
stk
sitroner
-
0,5
dl
olivenolje
-
1
neve
frisk rosmarin
-
kvernet salt
-
svart pepper
-
550
gr
amandinepoteter, delt i to
Parmesankrem
-
5
stk
skrelte hvitløksfedd
-
1,5
dl
revet parmesan/Grana Padano
-
2
dl
lett creme fraiche
-
kvernet sort pepper
Slik gjør du
-
Ovn: 200 grader
Grill: Lav varme og lokket på
-
Legg kyllinglårene i en form. Riv skallet av den ene sitronen og press ut saften av begge. Hell skall og saft
over lårene. Ha over olivenolje og hakket rosmarin. Salte og pepre.
-
Sett formen i ovnen/grillen i ca. 20 minutter. Ta den deretter ut og tilsett potetene.
Stek videre i ca 20 minutter.
-
Varm en stekepanne med litt olje og stek hvitløksfedd gylne og myke. Legg de stekte feddene på en fjøl og mos eller hakk de med en kniv.
-
Bland de øvrige ingrediensene til parmesankremen, tilsett hvitløken.
Smak til med kvernet svart pepper.