Gryte med kyllinglår, asparges og dill

Er du lei grillmaten er denne gryten med kyllinglår et kjærkomment avbrekk

Ingredienser

Gryte med kyllinglår

  • 4 kyllinglår
  • 2 persillerot/pastinakk
  • 6 stk sjalottløk skrellet
  • 3 dl fløte
  • 1 bunt grønn asparges
  • 1 bunt dill
  • smør og olje til steking

Slik gjør du

  1. Salte og pepre kyllinglårene, brun de på begge sider.
    Salte og pepre kyllinglårene, brun de på begge sider.
  2. Skrell og skjær selleri/pastinakk og løkene i skiver. Legg selleri/pastinakk og løk i pannen sammen med
kyllingen, fres litt og hell på vann til det nesten dekker kyllingen. Sett på lokk, og la det putre i ca. 25 - 30
minutter. Hell på 3 dl fløte, og la gryten småkoke til sausen tykner.
    Skrell og skjær selleri/pastinakk og løkene i skiver. Legg selleri/pastinakk og løk i pannen sammen med kyllingen, fres litt og hell på vann til det nesten dekker kyllingen. Sett på lokk, og la det putre i ca. 25 - 30 minutter. Hell på 3 dl fløte, og la gryten småkoke til sausen tykner.
  3. Knekk av den nederste delen på aspargesen, og del resten i to deler. Legg aspargesen i gryten og la den trekke i ca. 3-4 minutter. Smak gryteretten til med salt og pepper. Strø over grovhakket dill, og server i dype tallerkener sammen med godt brød.