Ingredienser
-
1
hel
kylling
-
1
stk
Sitron
-
3
fedd
Hvitløk
-
3
ss
Olivenolje
-
1
ts
Salt
-
1
ts
Pepper
-
4
porsjoner
Fullkornsris
-
4
stilker
Stangselleri
-
2
dl
Erter
-
4
dl
Hvit sausbase
-
0,5
terning
Hønsebuljong
-
2
ts
Karri malt
-
1
neve
Persille
til pynt
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200 grader. Ha kyllingen i en ildfast form. Del sitron og hvitløk i båter og trykk dem inn i buken på kyllingen. Smør kyllingen godt med olje. Gni inn skinnet med salt og pepper og stek i ovnen i 45 min, eller til den har en kjernetemperatur på ca. 82 grader.
-
I mellomtiden koker du ris etter anvisning på pakken. Kutt stangselleri i biter. Ha erter og stangselleri i risen når den er ferdig. Varm opp den hvite sausen, smuldre i hønsebuljong og tilsett karri.
Server kyllingen varm eller kald med grønnsaksris og karrisaus.