Kreolsk kyllinglår Jambalaya
Jambalaya er en kreolsk gryterett med kylling, ris og reker, og som har røtter fra både det spanske og franske kjøkkenet.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- Finhakk løken og finhakk hvitløkfeddene med en kniv, eventuelt knus dem med en hvitløk-presse. Del tomatene i to, og paprikaen i små biter.
- Varm opp en stor kasserolle/gryte. Hell i litt olivenolje og brun kyllingen, salt og pepre underveis.
- Legg chorizoskivene i gryten sammen med kyllinglårene. Tilsett løk, hvitløk, tomater, paprika, paprikapulver, Sambal oelek og saltet. La det surre med i noen minutter før du tilsetter risen og heller på vannet.
- Dekk til med lokk og gi gryta et oppkok. Fjern lokket og la det syde i cirka 20 minutter.
- Avslutt med å strø over rekene og smak til med nykvernet svart pepper.