Panert kylling med ost og knuste solsikkefrø

Dette er en rask og god oppskrift de aller fleste kan mestre.

Ingredienser

Kylling

  • 4 stk kyllingfileter
  • 80 g grana padana
  • 1 dl knuste solsikkefrø
  • 2 ss olivenolje
  • hvit pepper

Salat

  • Hodekål
  • 1 bunt vårløk
  • 0,5 stk sitron (saft av)
  • 1 ss olivenolje
  • salt

Slik gjør du

  1. Riv osten fint og bland den sammen med knuste solsikkefrø, 2 ss olivenolje og hvit pepper. Har du ikke hvit pepper kan du bruke vanlig malt pepper. Legg kyllingfiletene i osteblandingen og la den dekke godt. Stek filetene i stekepanna på begge sider uten å røre for mye på kjøttet under stekingen. De skal få en gyllen farge. Etterstek i ovnen i ca. 10 min. La hvile noen minutter før du skjærer i kjøttet.
  2. Mens kyllingen er i ovnen finsnitter du kål og vårløk. Press over sitronsaft og dryss over olje og salt.
  3. Legg grønnsakene på en tallerken og kyllingen oppå. Server gjerne med en limebåt.