Tacokrydret kyllingspyd med appelsin og olivensalat

Dette er en saftig kyllingrett med friske smaker.

Ingredienser

Kyllingspyd

  • 1 pakke Kyllingfilet
  • 2 ts frisk oregano
  • 2 ts cumin
  • 3 ts paprika
  • 1,5 ss olivenolje
  • kvernet salt
  • kvernet pepper
  • 8 stk grillpinner

Salat av appelsin og oliven

  • 1,5 dl sorte oliven uten stener
  • 3 stk appelsiner
  • 1,5 s vårløk
  • 0,5 ts sambal olek
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 0,5 ts malt cumin
  • 1 stk sitron, saft og revet skall
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • olivenolje
  • baby leafs til servering

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingen i litt store biter og legg det i en bolle sammen med krydder og olivenolje, bland godt. Krydre med salt og pepper og tre kjøttet på grillspyd. Grill spydene et par minutter på hver side.
  2. For å lage salaten starter du med å skjære vårløken i strimler eller biter. Hakk deretter oliven. Skjær appelsinkjøttet rent fra skallet, og del appelsinkjøttet i grove biter. Legg det i en bolle med resten av ingrediensene. Bland godt og la salaten marinere i 5-10 minutter slik at smakene kommer frem.
  3. Legg salaten pent på en tallerken og server med grillede kyllingspyd!. Husk baby leafs til servering, så har du en saftig, smakfull og digg middag.