Ingredienser
-
8
stk
Kyllinglårklubber
-
2
dl
Ferskpresset appelsinjuice
-
3
ss
Honning
-
2
ss
Olivenolje
-
Salt og pepper
Spanske poteter
-
8
små
Poteter
-
1
liter
Vann
-
1,5
dl
Grovt salt
-
1
liten potte
Rosmarin
Mojo Rojo
-
2
stk
Røde paprika
-
1
liten
Rød chili
-
4
stk
Tomater
-
1
Loffskive, eller annet lyst brød
-
2
ss
Rødvinseddik
-
4
fedd
Hvitløk
-
0,5
dl
Olivenolje
-
Salt
Slik gjør du
-
Skjær noen små snitt i lårklubbene. Salte og pepre. Kok sammen appelsinjuice, honning og olivenolje til du får en tyktflytende glaze. Smak til med salt og pepper.
Grill kyllingen på indirekte varme i cirka 20-25 minutter. Pensle med glazen i flere omganger mot slutten av tilberedningen, så kyllingen blir godt glasert.
-
Kok potetene sammen med rosmarinen og saltet imens du griller og lager Mojo Rojo-sausen.
-
Brenn paprikaene og chilien på grillen til de er nesten helt svarte. Legg de deretter i en plastpose eller dekk med aluminiumsfolie i et par minutter, dampen gjør at det blir enklere å fjerne skallet. Pill og skrap deretter av skallet og fjern kjernehusene.
Del opp alle ingrediensene til Mojo Rojo-sausen i grove biter og kjør alt i en mikser til du har en fin og glatt rød saus. Smak til med salt.